Een van de grootste problemen waarmee mensen worden geconfronteerd als het gaat om onderhoud van het huis is vochtophoping in de muren. Het beïnvloedt de visuele aantrekkingskracht van het huis en heeft ook een negatieve invloed op de structurele integriteit van het huis. De opbouw van vocht zal ook resulteren in de groei van schimmel, wat niet goed is. Dit is een enorm probleem, vooral in vochtige ruimtes. Elk probleem heeft een oplossing, en dat geldt ook voor vochtophoping. In dit artikel zullen we enkele tips voor vochtregulering zien.

Identificeer problematische gebieden

Hoewel vochtopbouw in elk deel van het gebouw kan plaatsvinden, zijn er enkele delen van het gebouw die overbelicht zijn tegen vocht en zijn erg kwetsbaar in vergelijking met de rest van het gebouw. Het is dus belangrijk dat deze gebieden meer concentratie krijgen. Het uitstellen van de acties die moeten worden ondernomen is niet aan te raden. Het duurt even voordat de eerste fasen zijn bereikt, maar zodra het vocht begint te vormen, kan het zich gemakkelijk verspreiden.

 

Droog de natte gebieden

Het is verplicht dat natte gebieden direct worden aangepakt. Als u merkt dat water stilstaat, moet u ervoor zorgen dat het op zijn vroegst wordt verwijderd. Zelfs een paar uur verlaten zal een zeer slechte impact hebben. Het kan stilstaand water of een nat tapijt zijn, vocht in welke vorm dan ook dat aanwezig is in een bepaald gebied voor een lange tijd is niet goed. Het is belangrijk dat ze worden verwijderd, zodat het optreden van schimmels volledig kan worden voorkomen.

Zorg voor goede ventilatie

Een van de gemakkelijkste manieren om vochtophopingen te voorkomen, is door voldoende ventilatie in het gebouw te hebben, wat ontbreekt in de meeste commerciële gebouwen die tegenwoordig worden gebouwd. De circulatie en stroming van natuurlijke lucht in het gebouw is des te meer genoeg om het vochtgehalte te verminderen, en het draagt ​​ook bij tot de gezondheid van de mensen in het gebouw. De temperatuur wordt goed onderhouden, waardoor het gebouw ook energiezuinig is.

Controleer de luchtvochtigheid

Controleer de luchtvochtigheid

Volgens de aanbevelingen van EPA moet de luchtvochtigheid binnenshuis van het gebouw tussen 30 en 60 procent zijn. De aanwezige vochtigheid kan worden gemeten met de vochtmeter, die in de meeste hardwarevestigingen beschikbaar zal zijn. Zelfs zonder deze vochtmeters kan het overtollige vocht worden geïdentificeerd met weinig tekenen. Ze zijn condensatie op ramen, leidingen en ook in de muren. Als u wat condensatie tegenkomt, zorg er dan voor dat u ze onmiddellijk droogt.

Direct water weg van huis

Grondwater kan ook de oorzaak zijn van vochtophoping in de kelder. Het is dus belangrijk dat het grondwater voldoende uit de kelder van het huis kan worden gedeponeerd. De stagnatie van grondwater gedurende een lange tijd zal de mogelijkheid bieden voor het doorsijpelen van water.