Het citaat “Voorkomen is beter dan genezen” is perfect toepasbaar als het gaat om vochtregulatie. Het is altijd beter om ruim van tevoren de nodige stappen te nemen om de opbouw van vocht in het gebouw te voorkomen. Zo niet, dan zou dit leiden tot verschillende andere gevolgen, zoals schimmelophoping en schimmelgroei op de muren. In dit artikel zullen we een aantal dingen zien die u moet weten over vochtregulatie.

Het raadspel

Dit is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken als het gaat om vochtregulatie. Mensen hebben de neiging om de hoeveelheid vocht te raden die aanwezig is, wat niet raadzaam is om te doen. Er zijn vochtmeetinstrumenten die nauwkeurige waarden geven. Daarom is het beter om ze te gebruiken in plaats van de vochtwaarden te raden.

Het gezondheidsstandpunt

De ventilatiefactor

De meeste mensen hebben deze perceptie dat vochtbeheersing helemaal draait om het gebouw, het is structurele integriteit en de visuele aantrekkelijkheid. Maar de waarheid is dat de opbouw van vocht ook een aanzienlijke impact zal hebben op de gezondheid van de mensen. Een plaats met overtollig vocht is de perfecte plek voor de bacteriën en microben om te wonen. Het is beter om geen tweede kansen te nemen als het gaat om gezondheid.

De oorzaak vinden

Als het gaat om vochtregulering, kunnen preventieve maatregelen en reparaties eenvoudig worden uitgevoerd. Maar het meest uitdagende onderdeel is het vinden van de oorzaak van de opbouw van vocht. Het is omdat er veel mogelijke manieren zijn die kunnen bijdragen aan vochtophoping. Het is dus altijd beter om professionele hulp te krijgen als het gaat om het uitvoeren van vochtregulering.

De ventilatiefactor

In de meeste gevallen is de belangrijkste oorzaak van vochtophoping in het gebouw het gebrek aan voldoende ventilatie. Als u ooit het gevoel heeft dat er een overmatige aanwezigheid van vocht is, is dit waarschijnlijker vanwege de problemen met de ventilatie. Mensen moeten begrijpen dat als het gaat om vochtregulering, de eenvoudigste en eenvoudigste manier om dit te doen is door een goede ventilatie.

Goede afdichting

Goede afdichting

Als de afdichting van het gebouw niet goed wordt uitgevoerd, zijn er mogelijkheden dat dit kan leiden tot vochtophoping. Zorg er dus voor dat het gebouw goed is afgesloten. Sommige van de gebieden die meer concentratie vereisen als het gaat om afdichting zijn de ramen, kuipen, gootstenen, douches en alle andere badkamerkranen. Als ze niet goed worden gedaan, kan het gemakkelijk het vochtgehalte in het gebouw opbouwen.

Volledige eliminatie is een strikt nee

Te veel van alles is altijd slecht. Als u rekening houdt met het vochtgehalte, is het belangrijk dat er een beetje vocht aanwezig is. Volledige eliminatie van vocht is nooit goed. Er wordt gezegd dat er minimaal 30 procent vocht aanwezig moet zijn.